• facebook
  • instagram
  • mail

brand-logo HOME
  • CHEF-KOK THUIS
  • DE CHEF-KOK
  • CRÉATIES
  • CONTACT
    • Schrijf ons (informatie, aanbieding ,…)
    • Newsletter• • inschrijving
    • JURIDISCHE
    • Juridische kennisgeving
    • Privacybeleid

Chefkok thuis

Chefkok thuis

Chef-kok thuis

Chef-kok thuis

PORTRET VAN

DE VROUW CHEFKOK MÉLANIE E.

PORTRET VAN

DE VROUW CHEFKOK MÉLANIE E.

PORTRET VAN

DE VROUW CHEFKOK MÉLANIE E.

"Ik kook, dus ik ben !"

FORMATIE

De professionele Belgische chef-kok Mélanie Englebin is afgestudeerd aan de prestigieuze Provinciale Hotelschool van Namen.

 

Mélanie werd geboren in Brussel in 1982 waar ze haar jeugd en een groot deel van haar adolescentie doorbracht.

 

Al heel jong is Mélanie gepassioneerd door gastronomie en besluit ze er haar beroep van te maken. Zo schreef ze zich aan het einde van haar algemene geesteswetenschappen in aan het EHPN in Namen, waar ze afstudeerde met grote onderscheiding en een vermelding voor haar eindexamenstudie over een van de aspecten van de oenologie.

ERVARINGEN

Na stages bij prestigieuze sterrenkoks besloot Mélanie haar kennis te perfectioneren en haar talent op verschillende plaatsen in de wereld te ontwikkelen.

 

  • "Chalet de la Forêt" - Ukkel (Brussel)
    Lid van de brigade van Sterrenkok Pascal Devalkeneer

  • "Grill aux Herbes" - Wemmel (Vlaanderen - Bij Brussel)
    Sous-Chef van Chef Evan Triantopoulos

  • "Sea Grill" - Brussel Centrum
    Sous-chef van sterren Chef Yves Mattagne

  • "The Greenhouse" - Londen
    In het hoofd team van de chef

  • "L'Atelier de Joël Robuchon" - Londen
    In het hoofd team van de chef

  • "Four Seasons" - Bora-Bora (Frans-Polynesië)
    Chef-kok
    Melanie zal haar passie voor gerechten op basis van vis en andere zeeproducten ontwikkelen. 

DE "CÉCILA"

In 2013 besluit chef-kok Mélanie, op aanraden van haar leeftijdsgenoten, de droom te verwezenlijken die ze had toen ze nog een klein meisje van 10 jaar was, ze besluit haar restaurant te openen. 

 

Zij koos het historische centrum van Brussel, op 100 meter van de Grote Markt en op een steenworp afstand van het Manneken-Pis, in wat later de voetgangerszone van de trieste herinnering zou worden. 

 

Mélanie noemt haar restaurant "Cécila", als eerbetoon aan haar moeder.

 

In dit charmante restaurant, een voormalige Brusselse bistro, zal chef Mélanie een gastronomische keuken ontwikkelen. Elke dag krijgen de gasten een ander uniek menu voorgeschoteld, bereid met verse en seizoensgebonden producten van de markt, achter de fornuizen die zichtbaar zijn vanuit de eetzaal.

PRIJZEN

Chef Mélanie zal al snel onderscheidingen in de wacht slepen dankzij haar verrassend creatieve keuken.

 

  • In 2014 kende de Gault & Millau gids haar de titel van "Ontdekking van het Jaar" toe.
  • Ook in 2014 kende de Deltagids haar de "Delta de Bronze" 2014/2015 toe
  • In 2016 werd chef Mélanie door de Gault & Millau gids bekroond met de titel "Jonge chef van het jaar", met een speciale vermelding en een score van 15/20.

THUIS CHEF

In 2017, toen het centrum van Brussel steeds minder aantrekkelijk werd en haar keuken te klein werd, sloot Mélanie haar restaurant om het aan gastronomieliefhebbers in heel België te brengen.

 

Sindsdien biedt Chef Mélanie haar talenten aan als "Chef aan huis". 

Zij brengt de unieke ervaring van een gastronomisch restaurant bij u thuis of op uw zaak voor intieme maaltijden, privé-feesten, recepties, banketten, cocktailparty's, enz.

 

De Chef beperkt met opzet het aantal gasten tot 12 om binnen een creatief, gastronomisch en gezellig culinair project te blijven. Mélanie neemt de hele organisatie op zich, met een glimlach in een dynamische professionele service.

EVENEMENTEN

De chef zal ook evenementen organiseren, zoals "Cécila on Tour", dat een doorslaand succes was. De tournee begon in Brussel, in het restaurant chez Rob in Sint-Pieters-Woluwe en werd voortgezet in Vlaanderen en in de Waalse provincies Namen en Luxemburg.

COVID-19 INSLUITING - GASTRONOMISCH ETEN AAN HUIS GELEVERD

Tijdens de besmettingen met het coronavirus, d.w.z. vanaf maart 2020, bood Melanie ook haar gastronomische gerechten aan voor thuisbezorging. 

 

De menu's wisselden regelmatig, zodat iedereen gerechten kon ontdekken of herontdekken die tot verwondering konden stemmen.

 

Deze leveringen vinden alleen plaats tijdens opsluitingen.

WERK FILOSOFIE

Ongeacht de geboden service, blijft Chef Mélanie trouw aan haar principes door alleen gastronomische menu's aan te bieden op basis van verse marktproducten en met respect voor de seizoenen.

 

Mélanie biedt een keuken van esthetiek en gevoeligheid waarin verse producten uit de zee en van het land worden gecombineerd, altijd met subtiliteit, evenwicht en raffinement.

 

Elk gerecht is een verrassing met meerdere smaken en parfums. Ze gaan vergezeld van kruiden, scheuten of bloemen en worden gemaakt met producten die soms minder bekend zijn of die niet noodzakelijk zouden zijn gekozen. 

 

 

Zoals Mélanie graag zegt: "Ik kook, dus ik ben", een formule die perfect het paradigma van haar passie samenvat...

Mélanie Englebin

Mélanie Englebin

Uw thuiskok

Uw thuiskok

Hoofdkantoor:

Steenweg naar Halle, 4

1652 Alsemberg

Belgium 

Hoofdkantoor:

Steenweg naar Halle, 4

1652 Alsemberg

Belgium 

info@cecila.be

info@cecila.be

info@cecila.be

BCE: BE0534.668.750

BE0534.668.750

Mélanie Englebin, awarded by Gault & Millau, proposes to be your "home chef" by offering you a service "like in a restaurant". This service is available for a minimum of two guests.  Read more...

Onderscheidingen:

Toegekend bij Gault & Millau

Delta de Bronze in de gelijknamige gids

Home | Partners | Wettelijke vermeldingen | Privacybeleid |  Newsletter | English | Français | Nederlands

Copyright © 2019 Cécila - Mélanie Englebin • Alle rechten voorbehouden aan alle landen. • Niet-contractuele foto's

Conceptieweb: Studio Fleur de Vue | Onze gastheer is ISO 14001 en 50001 gecertificeerd en zet zich in voor ecologie.